Het spel-element

Dit meetkundekwartet heeft maar liefst 16 kwartetten. Aan negen kwartetten heb je genoeg om een spel te spelen dat ook uitgespeeld kan worden. Door het (te) grote aantal kwartetten kan er gevarieerd worden. Het is puur bedoeld om meetkundige begrippen in te oefenen. Leuk ter afwisseling van het opgaven-maken. Bij voorkeur niet langer dan een kwartier, want doordat het kwartetspel op zich een beperkte uitdaging biedt, kan na enige tijd de interesse weg zakken.   Download door te klikken op het plaatje.

Het spel "Kraak de kode" of "Kraak de code"werd ongeveer dertig jaar geleden op de markt gebracht. Het is door verschillende uitgeverijen heruitgebracht, als laatste door de HEMA. Voor zover ik weet is het momenteel alleen tweedehands verkrijgbaar. (Er zijn overgens meerdere spellen van verschillend karakter die de naam "Kraak de kode"of "Kraak de code" dragen). Met enige aanpassing is het te gebruiken om algebra te introduceren. De aangepaste versie is te downloaden met de knop hiernaast. 

Vijf spelletjes voor potood en papier die ik vond in oude afleveringen van Pythagoras. De instructies heb ik overgezet op het formaat van een A4-tje. Hierdoor zijn ze gemakkelijk bruikbaar  in een klassensituatie. Per spelletje ongeveer een kwartier.  Het werkt goed als de tafeltjes met de kopse kant tegen elkaar geschoven worden en twee leerlingen tegenover elkaar plaatsnemen. Zorg voor een multoband met deze spellen in insteekhoezen. Per leerling een potlood en per spel een blaadje papier.  

MIJN POSTERS

Klik op een afbeelding voor een gratis download.

RUIMTEVAARTPOSTERS

Klik op een afbeelding om doorgelinkt te worden naar een downloadsite.

MIJN SPELLEN

Klik op de afbeelding voor een gratis download

Google +

© Copyright 2015. All Rights Reserved.

CONTACT US

Onder constructie

  Tel: 123-456-7890

FOLLOW US

Twitter

Facebook

PROFILE

Onder constructie